Mini-lease kan hjælpe unge i landområderne

Den nedprioriterede offentlige trafik i landområderne har store konsekvenser for den yngre befolkning. Men fleksibelt bil-koncept kan gøre livet lettere for de unge på landet.

København, 15. september 2018

Færre afgange og lukkede ruter har de seneste år været vilkårene for brugere af offentlig transport i de tyndt befolkede områder.

"Offentlig transport er gået fra at have en grad af dækning til kun at have en skolebus morgen og aften. Det er en lang sej udvikling, der gør, at det ikke er nemt, hvis man ikke har en bil, når man bor i landområderne, fortæller trafikforsker ved Aalborg Universitet Niels Agerholm.

Det gør livet besværligt for særligt de unge, der f.eks. skal pendle til uddannelser i landets større byer og ikke har råd til en bil.

"Det begrænser de unge meget, fordi de f.eks. ikke kan være med til aktiviteter om aftnen. Det kan få store konsekvenser for dem, og i sidste ende kan de være nødt til at flytte, det er man kede af fra et samfundsmæssigt perspektiv, fordi det ikke er sikkert, de kommer tilbage, forklarer Niels Agerholm.

Men nu håber firmaet Enterprise Rent-A-Car, der fokuserer på at indføre mini-lease i Danmark, at deres koncept inden for billeje kan gøre livet lettere for de unge, der bor langt fra de større byer.

"Med mini-lease er de unge ikke så bundet, som de f.eks. er med en almindelig leasing-aftale. De kan hurtigt opsige aftalen igen, hvis de f.eks. skal rejse eller har læseferie. På den måde kan de matche deres egne individuelle bilbehov og har ikke unødvendige udgifter på f.eks. en dyr bilforsikring, forklarer direktør i Enterprise Rent-A-Car, Tony Woolrych.

Mini-lease er en form for langtidsbilleje, hvor du kan leje en bil fra en måned og opefter uden binding og udbetaling. Priserne starter ved 3.695 kr/md for en økonomi-størrelse bil såsom Ford Fiesta eller en Volkswagen Polo. Al forsikring er inkluderet i prisen, og du skal heller ikke tænke på udgifter til service eller grøn ejerafgift.

Succesen skal ud af storbyen

Indtil nu har mini-lease været populært i landets større byer, hvor særligt de unge Københavnere har taget konceptet til sig.

"For specielt den yngre generation af byboere, som er vores største kundegruppe af mini-leasere lige nu, er der simpelthen ikke nogen status i at eje en bil, som der nok stadig er i min generation. Tværtimod. Det gælder om at være så lidt bundet af materielle goder som muligt – det gælder også bilen, udtaler direktør i Enterprise Rent-A-Car, Tony Woolrych, der har været over 25 år i bilbranchen og har kunnet følge tendensen tæt.

Den udvikling vil firmaet Enterprise Rent-A-Car nu sprede til unge uden for København. De har åbnet afdelinger i Svendborg, Odense, Fredericia, Esbjerg, Billund, Silkeborg, Viborg, Aarhus og Aalborg. Det håber direktøren i Enterprise kan være med til at gøre livet lidt lettere for de unge, der bor i landområderne.

"Vi har set, hvordan det har hjulpet de unge i særligt København, og vi ved jo, at det kan være en udfordring for unge i landområderne med offentlig transport. Så vi håber, at de unge uden for storbyerne også kan se mulighederne ved mini-lease, og at det kan være med til at lette logistikken i deres hverdag, udtaler Tony Woolrych.

Om Mini-Lease

Også kaldet korttidsleasing eller langtidsleje. Fleksibel leasingform, hvor du kun er bundet af din bil 1 måned. Modsat almindelig privatleasing, så er der forsikring og ejerafgift inkluderet i prisen.

Pris Starter hos Enterprise Rent-A-Car ved 3.295,-/md for en Økonomi-størrelse, som er en Volkswagen UP! eller lignende. Ofte er der kampagner, hvor priserne starter på under 3000,- per måned.

Kontaktinfo:

Anders Hastrup Knudsen, presseansvarlig - ankd@ehiglobal.dk

Hjemmeside: www.mini-lease.nu

Mini-Lease giver de unge mulighed for at transportere sig rundt uden at skulle binde sig i lange perioder til fx en leasing-aftale.