Sommer Road Trip i Norge - Top 5 Destinationer

Norge er uden tvivl et af de smukkeste lande i verden, med dramatiske landskaber, stille søer og snoede veje er det den perfekte destination til en roadtrip!

Hos Enterprise Rent-A-Car mener vi, at roadtrips er en af de bedste måder at se et nyt land på, især hvis man vil se mere af landet end bare storbyerne. Med en bil kan du sætte dit eget tempo, og du har chancen for at udforske områder, de fleste ikke har oplevet. Road trips er også perfekte til rejsende, der gerne vil være spontane, da du ikke behøver holde dig til en stram tidsplan - du kan roligt tage den i dit eget tempo. Dette gør det også lettere at udforske nye steder, og holde ind til siden, som det passer dig. 

For at fejre vores mange nye udlejningssteder i Norge, har vi samlet fem af de smukkeste ruter, som du ikke må gå glip af på din næste tur til Norge.

 

 • A. Aurlandsfjellet

  Oplev sne på toppen af Aurlandsfjellet

  Aurlandsfjellet, som lokalt er kendt som Snevejen, er et 45 kilometer langt bjergpas mellem landsbyerne Aurlandsvangen og Lærdal og byder på noget af det smukkeste landskab i Norge. Det bedste tidspunkt at rejse på Snevejen er begyndelsen af maj, hvor der stadig er masser af sne på bjergene, men før sommersæsonen for alvor starter, så undgår du den største turisttrafik. Udsigten over bjergene og fjordene er de mest dramatiske, hvis du starter din tur fra Lærdal og slutter i Aurlandsvangen, da turen ned af bjerget giver de bedste muligheder for flotte billeder!

  Selvom det for det meste er et goldt landskab, er der en spændende kontrast mellem dalene og klippefyldte ørkenlandskab. Hvis du har planer om at køre denne vej, skal du planlægge et stop ved den kendte Lærdalstunnel. Selvom vejen normalt bliver lukket om vinteren, er strækningen fra Aurlandsvangen til det fantastiske udsigtspunkt ved Stegastein tilgængeligt året rundt. 

   

 • B. Lysevegen

  Tag den snoede Lysevegen

  Lysevegen er en populær turistvej, åben fra maj til oktober/november afhængigt af årstidens snefald. Vejen har 27 hårnålesving fra Lysebotn til Sirdal, så det er en vej, der bedst køres langsomt. Med en masse skarpe sving og drejninger, tillader ruten ofte ikke overhalinger og kan udfordre selv de mest erfarne bilister. Selvom det er en udfordrende rute, er oplevelsen hele besværet værd!

  Du skal absolut planlægge et stop i Lysebotn, en lille fjerntliggende landsby. Om vinteren, hvor Lysevegen er dækket af sne, er landsbyen kun tilgængelig med båd, hvilket understreger, præcis hvor isoleret livet her kan være. Du kommer også forbi et udsigtspunkt ved Oygardsstol, hvor du kan tage et øjeblik til at nyde den friske bjergluft. Der er også en lokal restaurant, som har den smukkeste panoramaudsigt.

   

 • C. Lofoten

  Nyd den enestående rute til Lofoten

  Ruten til Lofoten er noget helt særligt og byder på nogle af de mest fantastiske landskaber i Norge. Vejen strækker sig 127 km gennem smukke bjerglandskaber, over øer forbundet med broer, brede dale og traditionelle fiskerlandsbyer. Køreturen byder på en række udsigtspunkter, som du kan stoppe ved undervejs på din rejse, samt vandrestier, arkitektur og kunst. Lofoten er værd at besøge, og du kan sagtens bruge byen som udgangspunkt til andre lokale dagture, for eksempel til at opleve nordlyset, eller til sejlture rundt om de små øer.

  Nogle af de mest berømte attraktioner i området er Reinehalsen, et af Norges mest kendte fotospots, hvor du kan se bjerget Reinebringen og landsbyen Reine. Du skal også planlægge et stop i Nusfjord, en af Norges ældste og bedst bevarede fiskerlandsbyer og Austnesfjorden, en rasteplads med en gangbro i træ, som byder på en spektakulær udsigt over bjergene og Sildpollneset kapel.

   

 • D. Trollstigen

  Bliv forhekset på Trollstigen 

  Trollstigen, oversat som “Troldestien” på dansk, tiltrækker hvert år turister fra hele verden. Med sine 11 skarpe sving, forbinder ruten landsbyerne Valldal og Adalsnes i Vestnorge. Vejen byder på betagende udsigtspunkter, frodige grønne områder perfekt til en picnic, og kan opleves i bil, på cykel eller til fods, med mulighed for at campere undervejs for den ultimative udendørs oplevelse. Dette er en populær destination kendt for sin folklore om trolde, der siges at leve i vejens stenede strukturer, som nogle gange kan spottes af rejsende.

  På trods af at dette er en af de mest populære veje i Norge, er det også en af de farligste, da den består af stejle stigninger, smalle veje, og lav sigtbarhed når det regner eller er tåget. Vejen snor sig gennem et bjergrigt terræn, med udsigt til vandfald, fjorde og tunneler, og byder på surrealistiske udsigter, som du ikke vil opleve andre steder.

   

 • E. Atlanterhavsvejen

  Land møder hav på Atlanterhavsvejen

  Atlanterhavsvejen i Norge er kendt som en af verdens smukkeste køreture og er spækket med natur, kultur og historie. Vejen forbinder Averøy med fastlandet via en række små øer og holme, som er forbundet gennem otte broer. Køreturen byder på cykling, vandreture, overnatning og rig mulighed for at opleve det lokale dyreliv.

  Den snoede vej dykker og buer over Norskehavets brutale bølger, der ofte slår rammer vejen under storme, som understreger, præcis hvor tæt man kommer på havet. Dette er et udpeget kulturarvssted og tilbyder panoramaudsigt over både bjerge og hav. Dette er absolut værd at opleve på din tur mod Norge.

   

  Se det hele med Enterprise

  Hvis du har planer om en tur til Norge til sommer, så sørg endelig for at tilføje disse naturskønne ruter til din liste. Selvom der er masser af muligheder for at cykle og vandre langs disse ruter, er det vigtigt at have en bil til rådighed for både sikkerhed og komfort under din rejse. Med en bil fra Enterprise, kan du nyde en problemfri bil under din tur, og du er sikker på at få den kendte Enterprise kundeservice ved både afhentning og aflevering. Du kan book din bil direkte gennem vores hjemmeside, og kan også kontakte en af vores medarbejdere hvis du har brug for hjælp.

Reserver et køretøj