Pacific Coast Highway (PCH) roadtrip

State Route 1 er udpeget som en ærkeamerikansk vej, der løber langs næsten hele den californiske Stillehavskyst, hvor der bydes på en helt utrolig og flot natur. Solbeskinnede strande, brusende bølger ved uudforskede bugter og nervepirrende hårnålesving indhyllet i rullende tåge gør dette til en af de mest mindeværdige, smukke og varierede køreture i Nordamerika. Her er vores bud på en rute, der tager dig til den amerikanske riviera i Santa Barbara, den fantastiske og uspolerede natur i Big Sur og det nordlige Californiens kulturelle mekka, San Francisco.

 • A. Santa Barbara

  Santa Monica er fødestedet for moderne skateboarding og første stop på denne smukke køretur. Filmen "Lords of Dogtown" er baseret på Z-Boys, et skateboardhold i Venice Beach, der revolutionerede sporten i 70'erne.

  Kør fra Santa Monica til Malibu, hvor turen byder på palmer og sandstrande på den ene side og grønne bakker på den anden.

 • B. San Simeon

  Hvis du er sulten, vil du blive glad for at konstatere, at San Maria er kendt for fantastisk barbecue – prøv tri-tip-steak med alt tilbehør.

  Stop ved Vista Point omkring San Simeon for at se omkring 17.000 søelefanter. Nyd det fantastiske syn, lydene og lugten, og hold øje med de mange egern!

 • C. Big Sur

  Kør gennem Julia Pfeiffer Burns State Park for at se det imponerende McWay-vandfald. Vandet falder direkte ned i havets skvulpende bølger på kysten.

  Denne passage af turen handler om skønheden og stilheden ved Big Sur, som byder på broer over kløfter, klipper, der falder ned mod havet og enestående panoramaudsigter.

 • D. Santa Cruz

  Kør fra Big Sur op langs kysten til Monterey. Den Nobelpris-vindende forfatter John Steinbeck voksede op i nærheden Salinas, og mange af hans romaner foregik i eller omkring byen.

  Siden det 19. århundrede har mexikanske fransiskanermunke fremstillet Monterey Jack-ost, som ikke overraskende stammer fra området. Hvaler, delfiner og marsvin kan ses hele året i Monterey Bay.

 • E. San Francisco

  Fortsæt nordpå til Santa Cruz, hvor nogle af de bedste strande og mest kendte surfsteder i verden ligger. Surfere kan teste sig selv på 11 brændinger i verdensklasse.

  Santa Cruz har også vestkystens ældste boardwalk, der blev bygget i 1907. På den sidste etape af din rejse til San Francisco, bør du også stoppe ved det maleriske Pigeon Point Lighthouse. Herfra går turen videre til San Francisco.