Skønne Aarhus

Danmarks næststørste by huskes ikke altid som en rejsedestination, men den kompakte, kønne universitetsby er en skjult skat.

Aarhus, Denmark
 • Danmarks oversete by er glad

  Danmarks næststørste by huskes ikke altid som en rejsedestination, men den kompakte, kønne universitetsby er en skjult skat. Der er masser af grunde til at besøge Århus i år.
 • Glade mennesker

  Århus står ofte på toppen af listen over de steder i verden, hvor folk er gladest. Dens muntre indbyggere er ikke bare taknemmelige for den farverige kulturelle scene og de fantastiske kunstgallerier, men også for den høje levestandard. Der er også en stærk følelse af ligestilling og fællesskab, og den kompakte byplan giver byen en venlig landsbystemning.
 • Ung energi

  Selvom byen er en af Danmarks ældste, er Århus kendt for sin farverige, unge energi. Det omfattende studentermiljø udgør 13 procent af byens befolkning. Forvent pakkede barer og natklubber med livlige og venlige folk, især når der er undervisning på universitet.
 • Den Gamle By

  Århus er en smuk by med en blanding af gammel og ny arkitektur, og den indtagende Gamle By fortjener særlig opmærksomhed. Den Gamle By er placeret i Aarhus Botaniske Have, og den huser en fantastisk samling af 75 historiske bygninger fra 20 småbyer over hele Danmark. Træbygninger tilbage fra 1550 og det 19. århundrede er samlet her, og der er adskillige butikker, et postkontor, en skole og endda et teater, hvilket giver illusionen af en ægte "levende" by. Området inkluderer også fem historiske haver. Den Gamle By åbnede i 1914 og tiltrækker nu ca. 3,5 millioner besøgende om året.
 • Livligt kulturliv

  Århus er udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad i 2017 og huser en fantastisk samling museer og moderne kunstgallerier, har et rigt natteliv og en kalender, der bugner med kulturelle begivenheder. De bedste seværdigheder er ARoS, Aarhus Kunstmuseum, som huser værker af nogle af verdens mest progressive kunstnere, GalleriV58, som repræsenterer over 35 nationale og internationale kunstnere, og Højkant, som er et levende kunst- og designsamarbejde.

  Historieinteresserede vil elske Moesgaard Museum, som udstiller en vigtig samling af artefakter fra vikingetiden. Musikelskere bør besøge en af byens populære festivaler, SPOT Festivalen i foråret eller NorthSide Festivalen om sommeren.

 • Latinerkvarteret

  Latinerkvarteret er et af byens ældste og smukkeste områder, og det går tilbage til det 14. århundrede. En samling af snævre brostensbelagte gader kendetegner området. I centrum finder man det lille, intime Pustervig Torv. Stemningen der er livlig, og der er en masse tjekkede butikker, hyggelige caféer og gode restauranter.
 • Botanisk Have

  Denne grønne oase lige nord for Den Gamle By blev grundlagt i 1875 og dækker hele 21 hektar. Den Botaniske Have er åben hele året. Det er et hyggeligt sted at gå en tur eller holde skovtur. Nogle af de bedste ting ved haven er de to små søer, en nyligt renoveret tropisk have og drivhuse med subtropiske planter fra hele verden.