Fem dage på Færøerne

Færøerne er i de seneste år blevet populær blandt turister, og er især kendt for deres enestående natur. Færøerne består af en gruppe af 18 vulkanøer i det nordlige Atlanterhav, og er kendt for deres stejle klipper, vandfald og dale. Selvom øerne ligger mellem Storbritannien, Island, og Norge, har de tilhørt det Danske Rigsfællesskab siden 1948, og derfor går der dagligt fly dertil. 

Enterprise er glade for at kunne meddele, at vi åbner et nyt udlejningskontor i Vágar lufthavn i samarbejde med den færøske bilforhandler Bilasølan. Da den bedste måde at se øerne på er med en bil, har vi samlet den perfekte rejseplan for Færøerne, så du kan planlægge din næste rejse.

Dag 1: Ankomst til Thorshavn

Da øerne ligger i Atlanterhavet, er den nemmeste måde at komme til øerne på med fly. Der er direkte fly fra København til Vágar lufthavn, og flyveturen tager blot to timer. Vores udlejningskontor ligger direkte i Vágar lufthavn, hvilket gør det nemt for dig at afhente din bil efter ankomst. Det er nemmest at komme rundt om øerne med en bil, så man nemt kan opleve selv de fjerneste egne af øerne. De fleste af øerne er forbundet med veje, broer og underjordiske tunneller, hvilket gør det nemt at komme rundt. Kørsel på øen er sikker og ukompliceret, du skal blot være på vagt over for dine omgivelser, da der er mange får på øen, som kan blokere vejene til tider.

På din første dag anbefaler vi, at du kører fra Vágar til Torshavn, Færøernes hovedstad. Torshavn ligger på øen Streymoy og er hjem for næsten halvdelen af landets befolkning. Hovedstaden er en god hjemmebase for dit ophold på øerne, da det er her, man finder den største koncentration af hoteller og restauranter. Herfra kan man nemt tage dagsture rundt omkring øernes naturskønne steder.

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge?

Inden du bliver for opslugt i din planlægning, er det vigtigt at bemærke, at øerne oplever ret skiftende vejr, så sommeren (mellem maj og september) er højsæson for turisme. Aftenerne er lyse, vejret er nogenlunde stabilt, og du kan opleve de vilde blomster overalt omkring dig. Dog er det stadig vigtigt at være opmærksom på, at Færøerne er kendt for det skiftende vejr, og man kan sagtens opleve alle fire årstider på en dag, selv om sommeren!

Dag 2: Udforskning af Streymoy-øen

 

På din første hele dag anbefaler vi at udforske resten af Streymoy-øen. Den naturskønne vej Oyggjarvegur er ikke til at gå glip af, da den fører dig gennem mange af de naturskønne seværdigheder i den nordlige del af landet. Her vil du opleve en fantastisk udsigt over de grønt dækkede bjerge, imponerende stejle fald ned til havet, og der er utallige udsigtspunkter undervejs, som er perfekte til et pit-stop. Den mest bemærkelsesværdige attraktion langs vejen er Norðradalsskarð, som er et bjergpas. Her har man udsigt over den dybe dal samt den lille ø Koltur. Som man fortsætter, kommer man til den lille landsby, Saksun. Her får man igen udsigt over de dybe dale, som indrammer en flot bugt. Den lille landsby er kendt for sin kirke med udsigt over bugten og de billedskønne huse med deres mosbegroede tage.

 

Dag 3: Vandring ved Søen Sørvágsvatn

 

På den tredje dag, foreslår vi, at man tager den 40 minutter lange køretur fra Torshavn til søen Sørvágsvatn, der ligger på øen Vágar. Den store sø er kendt som "den illusionsskabende sø" og er berømt for at ligge tæt på kanten af en klippe, hvilket skaber en optisk illusion. Som man vandrer rundt søen, kan man på egen hånd opleve denne illusion. Selv om søen kun ligger 30 meter over havets overflade, er de omkringliggende bakker så stejle, at det ser ud som om søen ligger meget højere end det omkringliggende hav. Dette kan give nogle meget vilde billeder! 

 

Kirken i Mivágur fungerer som startpunkt for vandreturen til Sørvágsvatn-søen, og det er her, man kan parkere, inden man begiver sig ud på turen. For at se den optiske illusion skal du vandre mod den sydlige spids af øen, så søen ses i den rigtige vinkel. Landskabet omkring søen er betagende og byder på mange af de ikoniske udsigter, som øerne er kendt for.

Dag 4: Oplev Kalsoy-øen

Med sine mange øer er ingen rejse til Færøerne komplet uden et besøg på Kalsoy-øen, der ligger mod nord. Denne dramatiske ø kan prale af 13 bjergtoppe langs den smalle ø med en række dale, der byder på fascinerende omgivelser. For at komme til øen kører man 45 minutter fra Torshavn til byen Klaksvík, og tager færgen over fjorden. Om sommeren sejler færgen flere gange i løbet af dagen, så sørg for at tjekke tiderne inden afgang hjemmefra. På Kalsoy er der to berømte seværdigheder: Kallur fyret i den nordligste del af øen og statuen ”Sælkvinden” i landsbyen Mikladur.

 

Vandreturen til fyrtårnet byder på vidunderlige udsigter, og man kan tage fantastiske billeder i det dramatiske landskab. James Bond-fans, kan måske også genkende Kalsoy-øen og fyrtårnet fra den seneste film, No Time to Die. Den blev nemlig optaget i landsbyen Trøllanes og omkring Kallur fyrtårnet.

 

Dag 5: Slip din indre ornitolog fri på Vestmannabjørgini

Ud over det imponerende landskab er Færøerne kendt for deres imponerende dyreliv, især deres fugle. Det mest populære sted at se på fuglene er Vestmanna klipperne, som også er kendt som Vestmannabjørgini af de lokale. De imponerende klipper rejser sig 700 meter over havets overflade og er hjemsted for en række forskellige ynglefugle. For at få den bedste udsigt til fuglene tager man blot en bådtur fra landsbyen Vestmanna, ca. 45 minutters kørsel fra Torshavn. Den typiske bådtur varer ca. to timer og man kan komme tættere på klipperne. Hvis vejret spiller med, kan man måske også sejle ind i klippernes huler for at få et nærmere kig på ynglefuglene. Dette er en perfekt afslutning på turen til Færøerne, da man får en fantastisk udsigt til både landskabet og det dyreliv, der gør øerne så unikke.

 

Uanset om du allerede er ved at planlægge din rejse til Færøerne, eller om du blot har tilføjet det til din ”bucket list”, ser Enterprise Rent-a-Car frem til at hjælpe dig med at få den bedst mulige rejse. Som den globale leder inden for udlejningsbranchen har vi mere end 10.000 kontorer spredt omkring i hele verden, men vi er glade for at kunne tilføje Færøerne til vores repertoire. Besøg enterprise.dk for at reservere din bil til dit næste eventyr.